Til den surmaga kjerringa på Galleri Oslo

Vi har akkurat hentet sønnen vår fra en ukes barneleir med blindeforbundet. Vi er veldig glad for å se han igjen og spente på å høre alt det morsomme han hadde gjort. Leder Sigrid fortalte også og det hørtes ut som en uke vi voksne skulle vært med på også!

Så går vi opp, kjøper en bolle hver og setter oss rett ved rullebåndene. Spiser bollen og Oliver spør deretter om han kan få ta båndene ned og opp igjen en gang. Vi sier ja og vi vet også at han ikke gjør noe stort ut av seg. Han på vei ned og en dame på vei opp (med en mann også) som spør om det er vår gutt og sier at «unger har da ikke lov til slikt, det er en sikkerhetsvakt der som passer på» og strener bare videre. Pappaen reiser seg for å se ordentlig og der står gutten stille på båndet, går pent av og ser litt ut av vinduet. Sikkerhetsvakten som gikk samme retningen som Oliver gjorde gikk da bare rett forbi uten å ha noen planer om å i det hele tatt stoppe. Oliver kommer opp igjen blid og fornøyd for at vi stolte nok på han til at han kan være ansvarlig og glad for å i det hele tatt å ha fått lov.

Jeg er enig i at det er ikke den beste stedet å la ungen gå mer enn en meter unna en voksen. Eller at rulletrapper/bånd er leketøy. Han får ikke leke seg i trapper, heller ikke her hjemme fordi jeg er redd for trappetroll. Men kjære vene, skal ikke ungene få lov til å prøve seg og utforske litt? Skal ikke ungene pent få stå på disse rullebåndene selv? Har du som person mer rett på det? Spiste du sursild til frokost eller er du generelt ikke noe glad i barn?

Uansett svar så gir ikke det deg grunn til å uttale deg til noen på en sånn måte. Selv hvor tungt jeg kunne tatt det eller hvor mye det kunne ha ødelagt dagen, så gjorde det ikke det i det hele tatt. Jeg er sikker i min sak og vi hadde det koselig både på hjemveien og i bursdagsfeiring. Bryr meg ikke nå heller, men det er bare så unødvendig! Og værsågod du sure damen. Her er surmagen din tilbake:)

Det burde ikke overraske meg hvor sneversynte eller whatnotsynte folk er. Noen ser ikke sine egne feil og lever på å nedverdige andre enn seg selv. Jeg håper disse er stolte av å være nettopp seg selv, ellers ville alt vært bortkastet.

Jeg er ikke feilfri og lærer fortsatt:D


Legg igjen en kommentar