10 argumenter mot EUs datalagringsdirektiv

Jeg vil republisere et blogginnlegg fra carlchristian.net, for denne saken er så viktig for vårt personvern, og angår oss alle. Anbefaler også å følge lenkene fra hans tekst, for det er mye god bakgrunnsinformasjon i de. Sammenlign gjerne argumentene mot DLD i disse 10 punktene med hva vår justisminister, Storberget, argumenterte for i VGs «Tett på Nett» i går.

Vi har alle noe å skjule. Og de som ikke sier de har noe å skjule burde kanskje skjule at de ikke har noe å skjule, ettersom de da er Norges kjedeligste mennesker. De kan selvfølgelig velge å si de er Norges kjedeligste mennesker, men da har de i det minste sagt det selv.

– Anders Brenna, leder, StoppDLD

Oppdatering: Min intensjon med å republisere, fremfor å linke var å nå flere som kanskje ikke gadd å følge linker til «kjedelige» tema. Google straffet meg med supplemental hell, mest sannsynlig pga. denne tekstkopieringen. Derfor må du nå likevel følge linken, om du vil lese det kjempegode innlegget til Carl Christian som argumenter mot Datalagringsdirektivet. Som bonus hiver jeg med en ny (men eldre) link til enda et godt blogginnlegg om DLD: Hvorfor det er så viktig å stoppe Datalagringsdirektivet, og hva du kan gjøre, av blogg.forteller.net.


 1. «Google straffet meg med supplemental hell»

  Hva betyr dette? Jeg vet at Google ihvertfall gjør noe for å fjerne de som ikke gjør noe annet enn å kopiere det andre har skrevet fra søkeresultatene sine (siden det ofte er spam), men én artikkel skjønner jeg ikke at skulle slå ut. Jeg har gjort dette selv, uten å merke noe problem (men ikke at jeg sjekket heller.. :))

  Uansett: Takk for at du skriver om dette viktige temaet, og takk for at du linker til meg! :)

  • For de som ikke har mange inngående linker, og dermed PageRank av nevneverdig grad, faller man fort ut av både første, andre og tredje side på søkeresultater, om Google (sikkert andre og) bestemmer seg for at nettstedet ikke følger deres oppsatte spilleregler.

   Oppdaget tilfeldigvis at Google hadde sluttet å indeksere nye innlegg i går. Vanligvis plukkes nye opp via sitemap av Google på kort tid. I tillegg så jeg at vi har falt på et par høye treff på tidligere kjente søkeord. Min konklusjon er derfor supplemental hell: https://encrypted.google.com/search?q=google+supplemental+hell

   Takk, og selv takk for å «fornorske» hva DLD betyr for Hvermannsen. Både du og Carl Christian forklarer det hele på en veldig lettfattelig måte, og det er på den måten folk må opplyses.

 2. Tusen Takk! -Ha en god kveld og stå på med det gode arbeidet med å dele info!

  • Selv takk for godt forarbeide. Det tar tid og innsats å innhente kilder, og gruble ut gode argumenter i lettfattelig tekstform. Jeg falt spesielt for disse to enkle, men kraftige setningene i det første punktet: «DLD tilpasser virkeligheten til politiets behov. Dersom vi setter politiets behov foran folkets rett til frihet tar vi det første skrittet mot en politistat.»

Legg igjen en kommentar