Sovegutt – tøysegutt

Oliver er en tøysegutt når det er sovetid i barnehagen. Jeg ble fortalt i dag at når han blir spurt om bleieskift og legging svarer han med et engasjert «ja! Ssifte beie, doove». Men etter han er lagt, går beina oppover veggen, og han kan finne på å jogge med høye knebøy frem og tilbake på mattene. Det er han og ei jente til som sover på det rommet, og han synes tydeligvis det er morsomt å vise seg frem foran henne. Enkelte ganger har han blitt observert løpende med et teppe oppå hodet som et spøkelse, og en gang fant de ansatte jenta under nederste hylla i bokreolen… og Oliver i første etasje! Køyeseng neste?

Hjemme sover han i sprinkelsenga alene på rommet sitt, og slår seg som regel til ro når han blir lagt på dagen. Noen ganger går det knapt en halvtime, andre ganger kan det være helt stille i to og en halv time. Likevel er han trøtt og fornøyd når kvelden kommer.

Oliver begynner nok å bli ferdig med dagsoving. Han holder tempoet og humøret oppe hele dagen i barnehagen nå, også de dagene han ikke sover. Det blir en mindre ting å ta hensyn til de gangene vi skal bort eller har fullt program, men samtidig vil dagene i helgen bli lengre. Det er veldig godt med en voksenpause midt på dagen!

Han er helt eksemplarisk når han kommer i sengen på kvelden. Det skjer fra tid til annen at han trasser og ikke vil legge seg, men når dommen endelig er forkynt, går tran, tannpuss, vasking, bleieskift, pysj, nattanuss og resten unna på en-to-tre. Så har vi en koselig lesestund med teppe i godstolen inne på rommet. Billedbøker er mest spennende fortsatt, men han begynner å vise økende interesse for korte fortellinger nå.

God natt.


Legg igjen en kommentar