Dyrlegene på tv2

Jeg ble sittende å se på «Dyrlegene» på tv2, der de hadde en jente med en hund (Tarzan for de som har sett) som hadde problematferd der han var ok 90 % av tiden og hadde en aggresiv atferd de resterende prosentene med biting og glefsing. De prøvde mye og til slutt bestemte de seg for å avlive hunden.

Hun atferdsterapeuten som skulle prøve å hjelpe disse når de skulle prøve ut ting, sa en ting som traff rett i hjertet «Det som er med at de har sånne perioder hundene har en grei periode; man ser at det går bedre og man slapper av, og så BANG så slår det til igjen». Det beskrev på en prikk AKKURAT sånn som det var med Ricki, bare at hun hadde magetrøbbel, var syk og tålte stort sett ingenting. Hun hadde dårlige perioder der vi var hinsides fortvilet over hva vi skulle gjøre. Så ble hun bedre igjen og hadde det superfint. Og så slo det til igjen. Og igjen. Og igjen…. Og som hun jenten her sa da: «Det er så utgjort at det er de resterende 5-10 % som lissom skal avgjøre skjebnen hans». Ikke ordrett da. Igjen akkurat de samme veldig såre tankene vi hadde. En annen situasjon, men samtidig så veldig lik. Vi klarte ikke lenger å se på at det skulle være sånn. Det gikk altfor lang tid før vi fikk gjort noe. Og Ricki var alltid blid, fornøyd og verdens beste lille venn<3


Legg igjen en kommentar