Helgen, gårsdagen og dill

Først og fremst så hadde vi en kjempefin helg på anridi-samling. Heldige med været var vi også. Selv om jeg gikk rundt i en døs av forkjølelse og ikke fikk sove på grunn av det, så var det fint. Verdens raskeste årsmøte ble holdt også, ikke dumt. Men man fikk snakket mye med gamle kjente og hilst på mange nye og det var selvfølgelig veldig hyggelig. Til sammen så ble det kanskje korte samtaler her og der, men det blir litt sånn når man ikke kan sette seg ned på dagen så lenge om gangen når man har en liten gutt som ikke klarer å sitte stille:P Jeg gleder meg allerede til neste år. Desverre har det ikke blitt tatt veldig mange bilder fra vår side den siste tiden, er ikke så mye å legge ut av det.

I går var jeg drimot på en time på Sykehuset Østfold avd. Fredrikstad. De ville ha meg inn til en forberedelsestime for å ta en vurdering av øyet mitt før en eventuell operasjon. Jeg har jo som alltid sykehusangst, så jeg grudde meg litt. Men så gledet jeg meg litt også, håper å komme igang og få det overstått etterhvert. Jeg har snakket om dette venstre øyelokket mitt som henger mange ganger nå, men har aldri lært meg hva dette egentlig er. Ene overlegen på øyeavdelingen der tittet med noe lys for å se alt inni øyet, bedøvde øyet sånn at han fikk satt innpå et forstørrelsesglass-typegreier som ikke var helt behagelig. Tittet nå rundt, målte trykk og de vanlige tingene som alltid blir gjort. Så sa han at det var greit og at det ikke kunne være noe problem å få fikset på øyelokket, at det er en muskel som har løsnet. Jeg forstod jo hva han sa, men  alt skjedde så fort og før vi visste ordet av det var vi ute igjen (Espen var snill som alltid og fulgte meg inn<3). Jeg leste litt om muskel og øye for å finne det medisinske ordet for det hele (hentet fra Store Norske Leksikon):

Øyet åpnes ved hjelp av en muskel (musculus levator palpebrae) som løfter øvre øyelokk. Den springer ut baktil i øvre del av øyehulen og fester seg i øvre øyelokk, dels på overkant av tarsalplaten, dels i huden. Muskelen forsynes med nervetråder fra 3. hjernenerve, og hvis den skades, kommer øvre øyelokk til å henge (ptose).

ptose, nedsynkning av et organ. Ordet brukes oftest om nedsynkning av øvre øyelokk, som sees ved lammelse av øyelokkets løftemuskel. Ptose er symptom ved visse nerve- og hjernelidelser, men kan i mindre grader være et normalt aldersfenomen. Tilstanden kan behandles kirurgisk hvis den fører til synsmessige eller kosmetiske problemer.

Så da fikk jeg vite det. Og siden vi har fått med oss noe ny informasjon og erfaringer fra andre i helgen smo var, så rynket vi litt på nesen når han legen spurte om det var flere i familien min sm var uten iris. Fortalte og styrte på. Men det virket som han gjorde en grundig jobb når han sjekket øynene mine, han vrengte til og med øyelokket mitt for å se om det var noe der som skulle fjernes:P Det var en litt sær følelse, å sitte med øyelokket ut liksom:D

Men men, glad for at det endelig kommer i gang. Når jeg våknet i dag så kan jeg ikke si jeg var noe bedre av forkjølelsen, det kjennes ut som infeksjonen er på vei ned i lungene og jeg er drittlei av å ikke bli frisk. Jeg får såvidt sovet, men jeg kunne godt tenke meg å slippe hoste opp store slimklumper liksom. Yuck. Heldigvis ser det ut som det går bedre for Oliver, er bare to dager til vi skal på toårskontroll. Satser på det går bra der.

Innholdsrike dager har vi hatt og jeg tror vi kommer til å få fullt opp i sommer også. Må lete etter noe mer Oliver kan finne på i bilen, det kommer til å bli mye kjøring. Men det er deilig å ha noe å gjøre på da!


Legg igjen en kommentar