Alt var bedre før!

Jeg fant et sitat som fanget min interesse i dag:

The children now love luxury; they have bad manners, contempt for authority; they show disrespect for elders and love chatter in place of exercise. Children are now tyrants, not the servants of their households. They no longer rise when elders enter the room. They contradict their parents, chatter before company, gobble up dainties at the table, cross their legs, and tyrannize their teachers.

Nå har du sikkert gjort deg opp noen tanker, og nikker kanskje enig, slik jeg gjorde. Hvem har skrevet dette? Jo, forfatteren var Socrates (469–399 fvt.). Sett slikt. Hver generasjon klager på den neste, og mener alt var bedre før. Vi er kanskje mer like våre foreldre enn vi ønsker å tro :)

Jada, jeg har gjort litt kildekritikk. Ingen av Socrates egne nedtegnelser eksisterer, så det er ikke mulig å verifisere sitatet empirisk. Interessant diskusjon på Google Answers.


Legg igjen en kommentar