Formiddag med Oliver

Makrell i tomat blir ofte litt grisete

Oliver våkner som regel rundt sju, og babler med seg selv til halv åtte. Da slår en timer på en lampe i hjørnet av rommet, så han vet at nå er det endelig morgen. «Vææææh» er signalet til oss om at den varme dynen må forlates. En blid liten gutt hilser deg når døra åpnes og taklyset kommer på.

Maten full av munn?

Etter bleieskift og påkledning er det rett inn på kjøkkenet for frokost. Der sitter vi og spiser en stund, og jeg får tatt oppvasken fra i går. Oliver er en brødskive-unge. Opptil fire skiver går ned til frokost. Han sitter rolig i tripp-trapp-en, endelig uten bøyle, og spiser brødskiva gjerne fra midten og ut, og legger skorpene som regel igjen. Leverpostei er favoritten for tiden. Til maten drikker han gjerne to glass med melk.

Du verden hvor lett Oliver forstod konseptet med forstørring, og øye-hånd kordinasjonvia en skjerm.

Rundt halv ni begynner dagens lek. Herfra går det i ikke et øyeblikks pause å få. Bilkjøring i garasjen, fjellklatring over pappa, Duplobygging/riving, øvelse i å få brikker på plass i puslespill, titte på ting under titte-tv-en, løpe rundt med armene i været og brumme som et fly, kaste ball til hverandre, spille på lekepiano, danse, synge, titte i pekebøker og ordbøker, og så videre… Frem og tilbake mellom stua og rommet.

Tsjugga-tsjugga-tsjugga sier helikopteret.

Ved ellevetiden begynner det å rumle i en liten mage, så da går vi inn på kjøkkenet igjen og henter litt yoghurt. Oliver spiser nå helt selv, han trenger bare litt hjelp til å skrape skålen på slutten. Naturlig drikke utover dagen er helt vanlig vann fra springen. Saft og brus kjenner vi ikke til enda. Når måltidet er over kan genseren bare kastes til vask, da den har tjenestegjort som smekke.

En flink liten gutt som spiser helt selv!

Nå er et litt stilletid med pappakos. Så finner jeg frem en smokk fra kjøkkenskapet, og små hender fører den målrettet inn i munnen. Hodet hviler tungt på pappas skulder på vei inn på rommet halv tolv. Noen sovesanger senere legges han ned i senga. Oliver er musestille og ser sløvt opp i taket mens han pakkes inn i dyna. Nå skal han sove en times tid, før det er opp igjen og verden skal angripes på ny.

Sulten på livet

Nå må jeg måke bort leker fra gulvet, før jeg kan sette meg ned foran dataen. Det er deilig med litt voksenstund midt på dagen. I dag sov han en time og femti minutter. Det hører til sjeldenhetene.

Men moro, det har det vært!

Tøysekoppene!


Legg igjen en kommentar